Інформація про професію
Професія кухаря — дуже творча та цікава для тих, хто любить частувати інших смачними стравами та вигадувати нові мікси і смаки.
Що робить кухар
Готує. Бажано — смачно. Також кухар розробляє карти зі стравами, меню в ресторанах чи кафе, а якщо це шеф-повар, то ще й слідкує за усією командою та керує процесами на кухні. Також кухар відповідає за миття та підготовку продуктів, чистоту на кухні та дотримування санітарних норм, сервірування страв, відгуки клієнтів. Співпрацює з офіціантами та метрдотелем.
Зарплата Кухаря
В середньому «Кухар» в Україні заробляє 12000 грн. Це медіана заробітних плат за даними з 4812 вакансій, розміщених на Work.ua із заголовком «Кухар» і за схожими запитами-синонімами «Cook», «Кухонний робітник», «Кухонний працівник» та ін. за останні 3 місяці. Діапазон, що містить медіану, виділено на графіку.
Які навички потрібні кухарю
- * Відмінна пам’ять та смак, точний окомір, висока чутливість.
- * Вміння своєчасно розпізнати відхилення від технологічного процесу за незначними візуальними чи запаховими ознаками.
- * Витривалість (адже кухарю потрібно багато часу працювати стоячи, а це вимагає гарної фізичної форми).
- * Вміння з одного погляду розпізнати якість та рівень свіжості продуктів.
- * Любов до приготування страв та бажання вчитися новому.
Переваги та недоліки в роботі кухаря
- ☝ Постійний творчій процес 👉Велике фізичне навантаження. Майже увесь час потрібно працювати «на ногах».
- ☝ Маючи кваліфікацію повара, 👉Довгі зміни. Як правило, ви навряд залишитеся без роботи. денна зміна триває близько12 годин
- ☝ Можливість кар’єрного росту. 👉Ризик травмування. Навіть професіонали високого рівня
- не застраховані від травм, опіків чи
- порізів, адже на кухні дуже інтенсивний темп роботи.
Де вчитися на кухаря
Щоб стати професійним кухарем, бажано мати профільну освіту, здобуту в нашому центрі ДПТНЗ "Нікопольський центр професійної освіти".
Після закінчення навчання в училищі, можна вступити до різноманітних університетів України, здобувати вищу кваліфікацію з професії Кухар.
Коментарі
Дописати коментар